secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Complexul Educațional Laude-Reut cântă Hallelujah Israel, la cea de a 70-a aniversare a statului Israel
Israeli Flag
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
La Ministerul de Externe au fost sărbătoriți viitorii diplomați de la Liceul Laude-Reut
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
March of the Living 2018
Profesorii Laude-Reut se află în avangarda educației STEAM în România, prin cursuri de formare în Israel
Jocul de rol - mijloc de educare a copilului în grădinița Laude-Reut
The Weizmann Institute Science Summer Camp, 2017
SECRETELE PROFESIEI, LA ADEVĂRUL HOLDING ȘI PRIMA TV
Romanian National Day

logo22

2DAY AMBASSADOR-CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ LAUDE-REUT DE DIPLOMAȚIE ȘI AFACERI GLOBALE DEDICATĂ ELEVILOR DIN BUCUREȘTI ȘI ISRAEL, EDIȚIA a 8-a

Conferinta 2Day Ambassador

Joi, 28.03.2019, ora 09:00, la Sala Duca a Palatului Parlamentului, cu ocazia împlinirii a 13 ani de studii acreditate de diplomație, business și comunicare la Liceul Laude-Reut și de parteneriat academic între Fundația Reut (fostă Fundația Ronald S. Lauder România), Complexul Educațional Laude-Reut și Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român și Centrul Universitar israelian IDC Herzliya – Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy și Raphael Recanati International School, elevii Complexului Educațional Laude-Reut, împreună cu peste 270 de invitați de vârsta lor – Consiliul Elevilor București, Asociația Elevilor din București și Ilfov, reprezentanții a 26 de unități de învățământ din București și din Israel – au participat la cea de a opta ediție a Conferinței internaționale Laude-Reut de diplomație și afaceri globale – «2Day Ambassador».

Gazdele evenimentului, E. S. Ambasadorul Statului Israel în România, domnul David Saranga și doamna Tova Ben Nun-Cherbis, Președintele Complexului Educațional Laude-Reut, au deschis Conferința, în prezența Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, doamna Natalia Intotero, a Ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Excelența Sa domnul Hans Klemm, a domnului Jonathan Davis, Vicepreședinte Relații Externe și Președinte Raphael Recanati International School - Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy - IDC Herzliya Israel, alături de Laude-Reut Board of Trustees și numeroși invitați speciali – secretarul de stat din Ministerul Educației Naționale, domnul Ionel-Florian Lixandru, personalități ale lumii diplomatice și politice interne și internaționale, miniștrii Adrian Năstase, Cristian Diaconescu, Lazăr Comănescu și ambasadorii Luca Niculescu, Sorin-Dan Mihalache și Adrian Cioroianu. Moderatorul evenimentului a fost jurnalistul Ion Ioniță.

Invitatii au vorbit despre coeziune, convergenta, valori europene comune, precum si despre locul si importanta actuala a Uniunii Europene si rolul acesteia ca un actor global puternic. Acestia s-au adresat tinerilor aspiranti la o cariera diplomatica din sfaturile lor, despre avantajele si dezavantajele de a fi diplomat dar si care sunt secretele succesului in diplomatie.

Conferinta 2Day AmbassadorAmbasadorul Israelului, David Saranga, s-a adresat elevilor, explicându-le ce presupune cariera de diplomat: „Ca diplomat, eşti posesorul unui instrument remarcabil prin intermediul căruia tu eşti artizanul imaginii care reflectă ţara ta. Tu reprezinţi ochii şi urechile statului pe care îl reprezinţi.” În viziunea sa, cheia către succes în diplomaţie stă în 3 calităţi deosebit de importante. În primul rând: „Îndrăzneşte! Nu-ţi fie frică de nimic!”, apoi „Fii creativ, încearcă să gândeşti diferit faţă de ceilalţi” şi nu în cele din urmă „încearcă progresiv să găseşti modalităţi şi soluţii pentru a preveni provocările”.

Ambasadorul a tratat şi subiectul social media, argumentând importanţa deosebită a acesteia şi impactul pe care îl are asupra mass-media tradiţionale. „Fiecare ţară din lume se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte politica publică şi imaginea. Media se concentrează asupra conflictelor, dar ceea ce consider dezirabil este ca printre subiectele pe care le are în atenţie să prevaleze alte subiecte pentru realizarea unei mai bune conexiuni cu tânăra generaţie”. David Saranga a subliniat relaţia minunată existentă între Israel şi România în domenii precum cel economic, exprimându-şi dorinţa ca această relaţie bazată pe suport reciproc să rămână şi să reziste şi pe viitor, lucru pentru care trebuie să se investească timp şi eforturi pentru ca tânăra generaţie să cunoască realitatea: „Ceea ce vreau este ca tânăra generaţie să cunoască Israelul şi poziţia sa în ceea ce priveşte conflictul cu palestinienii.”

Conferinta 2Day AmbassadorAmbasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, a impartasit tinerilor multe din experientele sale personale, fapt deloc dificil avand in vedere ca acesta si-a servit tara in nenumarate locuri de pe pamant precum: Afghanistan, Japonia, Coreea, Caraibe si multe altele. Acesta a facut o prezentare laborioasa asupra a ceea ce presupune meseria de diplomat, cu avantajele si dezavantajele sale. In viziunea sa, principalele calitati fundamentale pentru o cariera de succes in diplomatie sunt: „dorinta de a-ti servi tara si interesele sale, disponibilitatea de a trai in strainatate, dorința de a studia și de a învăța limbi străine și de a folosi această abilitate ca instrument diplomatic într-o țară straina, precum si asumarea de riscuri.”

Un alt subiect abordat a fost despre principala atributie a Romaniei – in special in contextul detinerii presedintiei Consiliului Uniunii Europene – aceea de a contribui la pastrarea identitatii nationale pretutindeni in lume prin programele pe care le desfasoara. „Principalul nostru proiect este investitia in educatie. In egala masura, cultura este importanta pentru noi precum si sustinerea existentei mass-mediei in limba romana pretudinteni in lume si sustinerea activitatii religioase a tuturor romanilor din afara granitelor.”, a declarat, in cadrul discursului sustinut Natalia Intotero, Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni.

Ministrul a subliniat importanta contributiei, prin mijloace diplomatice, alaturi de partenerii nostri, la expunerea si promovarea valorilor proprii in intreaga lume si de a le face cunoscute pretudindeni. In acest sens, cu sprijinul Academiei Romane, a fost realizat primul volum al Enciclopediei Romanilor de Pretutindeni, demers care se doreste a fi continuat.

Un moment emoționant al Conferinței l-a reprezentat vizionarea filmului The Final Victory, atașat cărții Niciodată nu ești pe ultimul drum, în prezența doamnei Ruta Zandman, soția lui Felix Zandman (1928-2011), supraviețuitor al Holocaustului și savant de renume mondial, fondator al companiei Vishay Intertechnologies. Elevii au avut parte de o lecție de viață, înțelegând că optimismul, generozitatea și munca asiduă stau la baza succesului, în virtutea motto-ului lui Felix Zandman care credea în 3D: Dream, dare, do!Visează, îndrăznește, înfăptuiește!

De asemenea, informații importante pe tematici privind Orientul Mijlociu și lupta împotriva terorismului au fost prezentate elevilor de către profesori ai IDC Herzliya, specialiști și practicieni în domeniile amintite.

Ca în fiecare an, Conferința s-a bucurat de suportul misiunilor diplomatice străine la București, pentru activitatea de internship a elevilor și la panelurile de dezbateri: Argentina, Armenia, Austria, Canada, Croația, Cehia, Germania, Irlanda, Japonia, Olanda, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Israel, Mexic, Statele Unite ale Americii și Sfântul Scaun. Liderii celor 18 ambasade, alături de Ministerul Afacerilor Externe și de Institutul Diplomatic Român au oferit elevilor Liceului Laude-Reut stagii de o zi la sediile lor, pentru aprofundarea practică a studiilor de diplomație pe care elevii le urmează în școală.

Conferința este inițiată și organizată de Fundația Reut (fostă Fundația Ronald S. Lauder Romania) - Complexul Educațional Laude-Reut și se desfășoară anual sub auspiciile Parlamentului României – Camera Deputaților, anul acesta aflându-se și sub Patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu motto-ul „Coeziunea, o valoare comună europeană - Cohesion, a common European value“.

Conferința 2Day Ambassador are ca partener strategic tradițional BCR și a fost transmisă integral în direct de Adevărul Live.

 Programul complet al 2Day Ambassador 2019:

  1. pe data de 26.03.2019 - elevii cursului de diplomație și relații internaționale de la Liceul Laude-Reut au participat la stagii de o zi în sediile misiunilor diplomatice partenere ale Conferinței;
  2. pe data de 27.03.2019 – s-a desfășurat întâlnirea și masa rotundă cu campionii europeni și israelieni de la IDC Herzliya la competițiile internaționale de debating, la Hotelul Intercontinental, precum și concursul de public speaking în cadrul căruia elevii au susținut poziția ambasadelor vizitate pe tematici privind relațiile bilaterale pe domenii relevante de dezvoltare (educație, economie, știință, inovație etc.) dintre România și țările ale căror ambasade au fost vizitate, precum și modalitățile de încurajare a tinerilor spre cariera diplomatică.

 Câștigătorii concursului de public speaking 2019 ne-au uimit cu elocința lor și sunt:

    • Miruna MLADIN, reprezentând Ambasada Germaniei, i-a făcut o surpriză Ambasadorului Germaniei, E. S. domnul Cord Hinrich MEIER-KLODT, care s-a aflat in panelul vizând provocările și satisfacțiile din viața unui diplomat, alături de omologii săi, Ambasadorul Vaticanului, E. S. Mons. Miguel Maury BUENDIA, Ambasadorul Federației Ruse, E. S. domnul Valeriy KUZMIN, Ambasadorul Armeniei, E. S. domnul Sergey MINASYAN, adjunctul de misiune al Irlandei, diplomatul Patrick COLEMAN.
    • Daria GOLDENBERG, susținând poziția Israelului
    • Tudor COBREA, în postura de ambasador al Federației Ruse

 

3.pe data de 28.03.2019 - la Palatul Parlamentului, premierea câstigătorilor de la concursul de public speaking, dialog cu personalități publice din domeniu, panel pe teme de diplomație și comunicare publică, încheiate cu o ceremonie în cadrul căreia au fost răsplătiți elevii participanți, diplomele fiind înmânate de doamna europarlamentar Ramona Mănescu și doamna inspector școlar general, Ioana-Mihaela Neacșu.

Mulțumim pe această cale tuturor celor ce ne-au fost alături acum și întotdeauna: parteneri, invitați, vorbitori, moderatori, mass-media, susținători și vă invităm cu mare drag la ediția din 2020!

Letter on behalf of H.E. Ambassador David Saranga

GALERIE FOTO

Apariții în media și social media:

http://www.ziare.com/scoala/stiri-invatamant/conferinta-internationala-laude-reut-de-diplomatie-si-afaceri-globale-dedicata-elevilor-din-bucuresti-si-israel-1555569

https://www.curierulnational.ro/ambasador-astazi-conferinta-internationala-laude-reut-de-diplomatie-si-afaceri-globale-dedicata-elevilor-din-bucuresti-si-israel-editia-a-8-a

http://www.ramona-manescu.ro/conferinta-internationala-laude-reut-de-diplomtie-si-afaceri-globale-2day-ambassador/

 Israeli Embassy:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156432902438585&set=a.423922723584&type=3&theater

Austrian Embassy: https://www.facebook.com/AustriaInRo/photos/pcb.1728753667227540/1728753367227570/?type=3&theater

US Embassy

https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/photos/a.10150193798375454/10161774861625454/?type=3&theater

https://www.facebook.com/226035001300780/videos/482609018946657/

https://twitter.com/CE_Laude_Reut/status/1111155895826817025

JoomBall - Cookies