secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Complexul Educațional Laude-Reut cântă Hallelujah Israel, la cea de a 70-a aniversare a statului Israel
Israeli Flag
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
La Ministerul de Externe au fost sărbătoriți viitorii diplomați de la Liceul Laude-Reut
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
March of the Living 2018
Profesorii Laude-Reut se află în avangarda educației STEAM în România, prin cursuri de formare în Israel
Jocul de rol - mijloc de educare a copilului în grădinița Laude-Reut
The Weizmann Institute Science Summer Camp, 2017
SECRETELE PROFESIEI, LA ADEVĂRUL HOLDING ȘI PRIMA TV
Romanian National Day

logo22

CONCURSUL DE ROBOTICĂ FIRST LEGO LEAGUE JUNIOR

 34529494 1406569059443739 8147527938032533504 nȘi anul acesta, la fel ca și anul trecut, elevii de la Complexul Educațional Laude-Reut au participat la Concursul de robotică First Lego League Junior ce a avut loc la Universitatea Politehnica, București în data de 16 februarie. 

La clubul de robotică, ce se desfășoară în cadrul școlii, sunt înscriși 80 de elevi pasionați de robotică și programare, dintre aceștia jumătate au participat la concursul de robotică.

Tema concursului a fost "MISSION MOON - Cum supraviețuim pe lună?"

În cadrul orei de robotică elevii au vizionat filme despre lună cu scopul de a putea raspunde la urmatoarele întrebări: Ce trebuie să știm despre lună că să putem trăi acolo? Ce vom mânca și bea? De unde vom lua energia? Cum vom respira? Cum ne vom distra? Ce alte probleme vom avea de rezolvat?

Îndrumați și ghidați de profesoara Simona Popescu elevii au construit o bază lunară din piese lego alături de care au integrat și un robot programabil.

CONCURSUL DE ROBOTICĂ  FIRST LEGO LEAGUE JUNIORFiecare echipă și-a ales modelul de robot pe care să-l construiască: un rover lunar programabil, un robot ce sparge gheața din craterele de pe lună și o transformă în apă, un robot pentru asigurarea și păstrarea energiei, un robot ce sparge piatra și extrage aerul sau un robot ce dă alarma în caz de incendiu sau când identifică obiecte străine în apropierea bazei lunare.

 Ca urmare a muncii lor, la concursul de anul acesta s-au inscris 8 echipe ce au primit următoarele premii:

1.COSMIC LEGENDS – formată din elevele clasei a IV-a - Uysal Maria și Sonia Drumariu – PREMIUL pentru “PROFESIONALISM DEMN”

2.MOONSTARS – formată din elevii clasei a III-a - Maria Vrabie, Iris Petre, Matei Georgescu, Sașha Tarpan și Sara Tetruashvili – PREMIUL pentru “LUCRU ÎN ECHIPĂ”

3.ALL STARS – formată din elevii clasei a II-a - Robert Tănăsescu, David Mihai, Lucian Dinu,  Daniel Rasin și Lucas Șerban – PREMIUL pentru “IMPLICARE EMOȚIONALĂ”

4.LRC2-0 – formată din 3 elevi de la clasa pregătitoare și 3 elevi de la clasa a II-a - Matei Gârbu, Iczkovits Miriam, Cosmin Stancu, Gabriel Dumitru, Beatrice Botnari și Vladimir Șerban – PREMIUL pentru “CONSTRUCȚIE MECANICĂ

5.GRAVITY – formată din elevii clasei I A - Grimberg Rebecca, Raducu Sarah, Ciolan Elena și Renert Eri Eithan – PREMIUL pentru “ENTUZIASM”

6.APOLLO 11 – formată din elevii clasei I A - Dumitru Matei, Diana Niculescu, Rădulescu Kevin și Bogdan Mihnea – PREMIUL pentru “CONSTRUCȚIA MECANICĂ”

7. APOLLO 17 – formată din elevii clasei I B - Bălanoiu Petru, Ciama Rodrigues Theodor, Ion Andrei, Apfelbaum Vlad și Dumitru Rareș – PREMIUL pentru “PERSEVERENȚĂ”

8. INTERSTELAR – formată din elevii clasei I B - Nicula Alexandra, Movanu Mihai, Ivan Bianca Ana Maria, Burja Cezar și Victor Popp – PREMIUL pentru “PROGRAMARE”

 GALERIE FOTO

 

 

JoomBall - Cookies