secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Complexul Educațional Laude-Reut cântă Hallelujah Israel, la cea de a 70-a aniversare a statului Israel
Israeli Flag
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
La Ministerul de Externe au fost sărbătoriți viitorii diplomați de la Liceul Laude-Reut
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
March of the Living 2018
Profesorii Laude-Reut se află în avangarda educației STEAM în România, prin cursuri de formare în Israel
Jocul de rol - mijloc de educare a copilului în grădinița Laude-Reut
The Weizmann Institute Science Summer Camp, 2017
SECRETELE PROFESIEI, LA ADEVĂRUL HOLDING ȘI PRIMA TV
Romanian National Day

logo22

LAUDE-REUT: TOLERANTA SI UNITATE PENTRU UN VIITOR MAI BUN

LAUDE-REUT: TOLERANTA SI UNITATE PENTRU UN VIITOR MAI BUN

In data de 17.06.2019, Complexul Educational Laude-Reut a fost vizitat de către reprezentați ai Congresului Mondial Evreiesc, al cărui Președinte este chiar E.S. Ambasadorul Ronald S. Lauder, cel care a pus piatra de temelie, în 1997, a ceea ce avea sa devina, peste aproape un deceniu, Complexul Educational Laude-Reut, alături de doamna Tova Ben Nun-Cherbis. Reprezentații Congresului Mondial Evreiesc au participat în perioada 17-18 iunie 2019 la conferința internaționala „Perspectiva unei viitoare strategii privind prevenirea și lupta împotriva antisemitismului, rasismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură”, un eveniment internațional de nivel înalt dedicat combaterii antisemitismului, care a avut loc sub egida Președinției române la Consiliul UE, în organizarea Guvernului României si a Prim-ministrului Viorica Dancila.

Vizita în cadrul Complexului Educational Laude-Reut a făcut parte din programul oficial al evenimentului amintit, activitatea și performantele elevilor Laude-Reut fiind date ca exemplu, intrucat aici, indiferent de religie, etnie sau naționalitate, copiii de astăzi, merg impreuna spre un viitor mai bun în care se pune accentul pe cooperare și pe educație, cunoscând greșelile trecutului și avand grija ca acestea sa nu se mai repete.

Ne-am bucurat cu aceasta ocazie de prezenta domnului Alexandru Victor Micula, secretar de stat pentru relații interinstituționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care le-a vorbit elevilor despre importanta si rolul educației în promovarea tolerantei și combaterea antisemitismului, urii și discursului instigator. 

Tova Ben Nun-Cherbis, Președintele și Fondatorul Complexului Educational Laude-Reut, a prezentat elevilor și părinților prezenți, o parte din absolventii Laude-Reut, foști elevi care și-au pus bazele educației în aceasta instituție, fiecare povestind intr-un mic discurs despre experiența personala în cadrul Complexului, precum și despre traseul urmat ulterior în formarea universitara și în cariera, devenind astfel oameni de baza ai societatii actuale, lideri ai viitorului. 

Ziua s-a încheiat printr-o minunata reprezentație a corului Complexului Educational Laude-Reut, elevii fiind pregătiți și acompaniați de profesorii Rodica Doija și Bogdan Lifșin. Invitatii au vizitat cladirea Liceului Laude-Reut, inaugurata în anul 2018 pe numele regretatului Doctor Academician Nicolae Cajal, a carui fiica, doamna subsecretar de stat Irina Cajal, ne-a onorat încă o dată cu prezența, fiind alaturi de scoala noastra mereu.

JoomBall - Cookies