secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Complexul Educațional Laude-Reut cântă Hallelujah Israel, la cea de a 70-a aniversare a statului Israel
Israeli Flag
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
La Ministerul de Externe au fost sărbătoriți viitorii diplomați de la Liceul Laude-Reut
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
March of the Living 2018
Profesorii Laude-Reut se află în avangarda educației STEAM în România, prin cursuri de formare în Israel
Jocul de rol - mijloc de educare a copilului în grădinița Laude-Reut
The Weizmann Institute Science Summer Camp, 2017
SECRETELE PROFESIEI, LA ADEVĂRUL HOLDING ȘI PRIMA TV
Romanian National Day

logo22

AMBASADORII BUNAVOINTEI, GENEROZITATII SI BUCURIEI

thumbnailAmbasada Statului Israel, cu sprijinul Fundatiei Magna cum Laude-Reut, i-a adus la București, pentru trei zile, pe doi dintre clovnii terapeutici care fac parte din faimosul ONG ”Dream Doctors” din Israel.

În prima zi a vizitei lor în România, clovnii Olive și Yoyo au mers împreună cu Excelența Sa Ambasador David Saranga și echipa ambasadei, precum și cu doamna Tova Ben Nun-Cherbis, președintele Fundației Magna cum Laude Reut, la MagiCamp. Clovnii medicali au petrecut întreaga zi cu copiii cu probleme oncologice aflați în tabără. Au efectuat activități distractive, au cântat și au dansat, aducând astfel zâmbetul pe chipurile micuțilro greu încercați de boală.

”Dream Doctors” este un ONG care numără 80 de clovni medicali preocupați continuu să găsească noi terapii pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi, abuzați sau traumatizați. Terapiile folosite de doctorii-clovni au rezultate minunate și de aceea sunt solicitați peste tot în lume. Au fost prezenți în Haiti, după teribilul cutremur, în Nepal, în Uganda, în Thailanda. Au fost chiar și în SUA, după uraganele distrugătoare dar și după masacrul de la sinagoga din Pittsburgh de anul trecut. De asemenea, clovnii terapeutici au tratat recent și refugiați Yazidi din Irak.

După ziua petrecută la MagiCamp, Olive și Yoyo au mers și la Institutul Clinic Fundeni, precum și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Ambasador David Saranga: ”MagiCamp este o inițiativă minunată și suntem onorați și foarte fericiți că putem fi parte din aceasta pentru o zi, cu ajutorul Magna cum Laude-Reut. Ambasada noastră dorește să sprijine activ societatea din România. Popoarele noastre sunt unite de o prietenie strânsă și de valori comune. Prin ochii copiilor putem vedea viitorul, de aceea dorim să aducem în atenția românilor dar și a israelienilor importanța misiunii MagiCamp. Cred că, prin cunoștințele și experiența pe care Israelul le are în domeniul terapiilor inovatoare, putem colabora pentru dezvoltarea acestui proiect.”

thumbnail1Israel este un stat lider în ceea ce privește inovația, medicina și diverse terapii, de aceea și inițiativa de a aduce în România clovnii medicali de la Dream Doctors, să fie alături de copiii care au nevoie. Dream Doctors a fost înființat în urmă cu 15 ani cu scopul de a ajuta copiii să devină mai puternici, să se vindece și să lupte cu ajutorul zâmbetelor.

Ambasada Israelului nu e străină de astfel de acțiuni de sprijin. Recent, misiunea diplomatică a donat 50.000 de lei către Dăruiește Viață, pentru a contribui la construcția primului spital de oncologie pediatrică din București.

http://stiri.tvr.ro/doi-clovni-terapeutici--olive-si-yoyo--au-grija-zilele-acestea-de-copiii-grav-bolnavi_849295.html

https://www.agerpres.ro/social/2019/08/21/reportaj-video-copiii-din-magicamp-inapoi-la-copilarie--358425

https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3829524

JoomBall - Cookies