secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Complexul Educațional Laude-Reut cântă Hallelujah Israel, la cea de a 70-a aniversare a statului Israel
Israeli Flag
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
La Ministerul de Externe au fost sărbătoriți viitorii diplomați de la Liceul Laude-Reut
Conferința internațională de diplomație și afaceri globale dedicată elevilor din București și Israel, ediția a 7-a
March of the Living 2018
Profesorii Laude-Reut se află în avangarda educației STEAM în România, prin cursuri de formare în Israel
Jocul de rol - mijloc de educare a copilului în grădinița Laude-Reut
The Weizmann Institute Science Summer Camp, 2017
SECRETELE PROFESIEI, LA ADEVĂRUL HOLDING ȘI PRIMA TV
Romanian National Day

logo22

VOLUNTARIAT ECOMANA 2019

Voluntariat Comana 2019

În urmă cu doi ani, doamna profesoară Roxana Diaconu le-a lansat provocarea elevilor claselor a XI-a de atunci de a participa la o activitate de plantare de stejari în Parcul Național Comana. Pentru că totul a decurs foarte bine și elevii au fost încântați de activitatea de voluntariat, anul acesta am reluat programul împreună cu elevii claselor a X-a.

Astfel, 27 de elevi din clasele a X-a Real și Uman, însoțiți de profesorii Mariana Rosner, Diana Gomboș și Marilena Vîlciu, au vizitat parcul și au replantat într-o zonă apropiată de cea în care intervenisem în urmă cu doi ani. Totul a început cu o prezentare a parcului, precum și a celor trei rezervații pe care le găzduiește. Am înțeles că ne aflăm în zona cea mai nordică în care crește planta mediteraneeană ghimpe și că zona aceasta, relativ mică față de Delta Dunării, este a doua în clasamentul biodiversității din țara noastră.

Mai mult de atât, de la rangerul Ion Dorobanțu am înțeles că misiunea noastră de a participa la refacerea pădurii seculare de stejar este extrem de importantă, deoarece în anii ’60 stejarii fuseseră înlocuiți cu copaci cu creștere mai rapidă. Pentru mulți dintre elevi, acțiunea de plantare a fost o premieră: era prima dată când foloseau o unealtă agricolă și când simțeau că viața unui copac stă în mâinile lor.

După plantare și un binemeritat picnic, la care am apreciat atenția elevilor de a nu lăsa nicio urmă, am pornit într-o scurtă drumeție: am văzut pepiniera, am căutat tufe de ghimpe prin pădure și apoi am văzut lacul și păsările din rezervație.

Elevii vor fi recompensați cu diplome de voluntariat. Reușita activității ne-a determinăm să extindem proiectul la nivelul întregului complex și să reluăm vizitele în primăvară. Ne aflăm în faza semnării unui parteneriat între cele două instituții. 

În ziua de vineri, 15 noiembrie, am avut ocazia să participăm la o activitate de voluntariat în care am ajutat la reîmpădurirea Parcului Național Comana, parte din arealul fostul Codru al Vlăsiei. Împreună cu colegii am plantat puieți de stejar, activitate ce ne-a ajutat să înțelegem importanța mediului înconjurător și să apreciem natura care ne înconjoară și pe care de multe ori o ignorăm.

Vlad Ionescu (a X-a R)

A fost cel mai romantic loc. Mi s-a părut o experiență care m-a dezvoltat pe plan social. Și, de ce să nu recunosc, am învățat să țin o cazma în mână.

Thessa Băluțeanu (a X-a U)

A fost o ieșire mult așteptată. Am putut să răsplătim natura pentru toate beneficiile pe care aceasta ni le aduce plantând stejari pe care peste ani îi vom putea vedea cum au crescut.

Mircea Gheorghiu (a X-a R)

A fost o experiență unică. Am avut șansa de a planta un copac pentru binele naturii. De asemenea, am văzut și specii minunate de plante locale găsite exclusiv în acele locuri, cum ar fi ghimpele.

Ana Maria Scutelnicu (a X-a R)

A fost o experiență diferită pentru mine. Știind că planeta noastră trece prin aceste schimbări climatice și prin încălzirea globală, am decis să mă implic în această activitate de voluntariat de plantare puieți. Astfel, am plantat stejari împreună cu colegii mei și am respirat aerul curat din pădurea Comana.

Evellyne Ruth Tzutziashvili (a X-a R)

La activitatea organizată vinerea trecută am avut șansa de a planta copaci în Pădurea Comana, mulți dintre noi, pentru prima dată. Ne-am plimbat pe un traseu în pădure și am putut vedea ghimpele în cel mai nordic punct în care crește. Sperăm să mai avem ocazia să participăm la viitoare acțiuni ecologice, care să ne dezvolte cultura generală și prin care să putem ajuta planeta.

Cezara Zamfir (a X-a R)

O experiență unică: activitatea aceasta a ajutat la educația noastră ecologică și am avut șansa de a ajuta natura.

Liviu Udrescu (a X-a R)

GALERIE FOTO

 

JoomBall - Cookies