secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Activități grupa mare

Deschidere an scolar

Miercuri, 12.09.2018 a marcat deschiderea unui nou an scolar. Parinti, copii, bunici au venit cu emotie in glas si dornici sa isi revada colegii si pe doamnele educatoare. Copiii grupei mari au organizat un pod de flori pentru a le ura bun-venit copiilor de la grupa mica. Vezi si GALERIE FOTO.

Activitati pe grupe

Activitatile la grupa mare se desfasoara atat frontal, cat si pe grupuri mici de copii. Copiii participa cu drag la jocuri, coloreaza, decupeaza, picteaza, asculta povesti cu incantare. Vezi si GALERIE FOTO.

Festivalul toamnei

Festivalul toamnei a fost un moment de maxima bucurie pentru copii. Acestia au participat cu drag la probele organizate in aer liber, in curtea gradinitei: au desfasurat vanatoarea de legume si fructe, au condus roaba printre dovleci, au demonstrat spirit de echipa si fair-play. Vezi si GALERIE FOTO.

Kids corner

Copiii grupei mari au folosit tehnica basoreliefului pentru a modela cu usurinta plastilina, obtinand diferite forme – legume, fructe de toamna. De asemenea, au construit in echipa tractorase, trenulete, cosulete din cuburi, pe masura fructului/legumei alese. Vezi si GALERIE FOTO.

Plimbare in parcul Carol

Copiii grupei mari alaturi de doamnele educatoare s-au plimbat in parcul Carol, au desfasurat activitati specifice anotimpului toamna(au adunat fruneze colorate, ghinde, castane, au oferit veveritelor alune) si au hranit cu bucurie ratele si lebedele de pe lac. Copiii au observat natura si schimbarile produse in acest anotimp. Vezi si GALERIE FOTO.

Cabalat Shabat

Copiii grupei mari sarbatoresc in fiecare vineri Cabalat Sabat. Prin rotatie, doi copii sunt Ima(mama) si Aba(tata) de Sabat, asteptand cu nerabdare sa deguste alaturi de colegi delicioasa hala(paine). Vezi si GALERIE FOTO.

Sucot

Cu ocazia sarbatorii de Sukot, grupa mare a C.E.L.R. a desfasurat un parteneriat cu Gradinita nr.3. Ambele grupe mari de copii, insotiti de doamnele educatoare au mers in vizita la Suca, unde au admirat decorul cu fructe proaspete, specific acestei sarbatori, au interpretat cantece tematice, au servit cu placere suc si prajitura cu fructe. Toti copiii au vizitat apoi Sinagoga Mare. Parteneriatul a fost unul reusit, copiii au aflat lucruri noi si interesante despre Sukot, au primit mici surprize la final. Vezi si GALERIE FOTO.

Ziua fructelor

Grupa mare a desfasurat cu succes ziua eveniment – Ziua Fructelor. Copiii au manuit fructe de toamna adevarate, le-au degustat, apoi au realizat cu maiestrie frigarui de fructe, pentru a le imparti acasa cu familia. Vezi si GALERIE FOTO.

Ziua legumelor

Grupa mare a desfasurat cu succes ziua eveniment – Ziua Legumelor. Copiii au manuit de data aceasta legume de toamna adevarate, le-au observat atat intregi, cat si in sectiune( coaja, miez, seminte), apoi au asamblat cu grija si cu maiestrie diferite parti ale legumelor, pentru a obtine un arici, o masina de curse, o barca. Vezi si GALERIE FOTO.

Ziua mamei

Luna Martie i-a indemnat pe copii sa pregateasca martisoare cu multa emotie in gesturi si un mic program artistic surpriza pentru mamici. Adulti si copii in egala masura s-au bucurat de venirea primaverii, iar mamicile invitate la gradinita de 8 Martie au devenit pentru scurt timp eleve: au cantat, au lucrat alaturi de copii copacei infloriti, au impartasit bucurie si ganduri frumoase. Vezi si GALERIE FOTO.

Ziua igienei

Ziua Igienei a debutat la grupa mare cu vizita doamnei doctor Dan Elena. Copiii au fost extrem de atenti la informatiile prezentate si au completat la randul lor cu detalii din experienta lor personala. Zana Maseluta le-a trimis un mega dintisor pe care l-au infrumusetat, decupat si transformat intr-o masca amuzanta. Vezi si GALERIE FOTO.

Ziua gatitului

Prin amabilitatea domnului Liebermann David, grupa mare a C.E.L.R. a mers in vizita la restaurantul Pescarus din Bucuresti. Copiii au aflat detalii despre istoria locului, apoi s-au transformat in mici bucatari care au gatit cu maiestrie papanasi. Ziua Gatitului “s-a terminat prea repede”, dupa cum au afirmat copiii. Vezi si GALERIE FOTO.

Tu BeShvat

Tu BeShvat reprezinta o sarbatoare plina de culoare si savoare: copiii planteaza flori, coloreaza migdalul inflorit, degusta fructe uscate. Cantecele specifice interpretate de copii in orice moment al zilei completeaza tabloul de Tu BeShvat.Vezi si GALERIE FOTO.

Ziua Nationala a Romaniei

Copiii grupei mari au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei la sala de sport a C.E.L.R, alaturi de parinti. S-a intonat imnul Romaniei, apoi copiii alaturi de doamnele educatoare au interpretat piesa Canta cucu-n Bucovina si au dansat o hora traditionala romaneasca. Invitatii au petrecut momente de neuitat alaturi de copiii incantatori, care au purtat costume nationale originale. Vezi si GALERIE FOTO.

Hanuca

Sarbatoarea de Hanuca s-a regasit intr-o multime de activitati specifice desfasurate de copii la clasa alaturi de doamnele educatoare si de cadrele didactice de muzica si limba ebraica, precum: colorare, decupare, aprinderea lumanarilor. Copiii sunt bucurosi sa afle secretele fiecarei sarbatori in parte. Vezi si GALERIE FOTO.

Purim

Sarbatoarea de Purim a fost asteptata cu nerabdare atat de parinti, cat si de copii. La clasa, toti copiii au desfasurat activitati practic-gospodaresti in cadrul carora au pregatit traditionalii si deliciosii humantasi cu ciocolata. De asemenea, au decorat cu mult talent diferite masti pentru carnavalul de Purim. Pentru parada de Purim desfasurata la sala de sport a C.E.L.R., toti copiii s-au pregatit cu costume spectaculoase cu care au defilat pe covorul rosu si toti parintii s-au pregatit cu telefoanele si aparatele de fotografiat. Vezi si GALERIE FOTO.