secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Activități grupa mică

Deschidere an școlar – această festivitate a adus foarte multe emoții în rândul copiilor, dar mai ales în rândul părinților grupei mici. A fost un început presărat cu bucurie și iubire. Vezi și GALERIE FOTO.

Cabalat Shabat – reprezintă unul dintre momentele cele mai așteptate de copii. Chiar dacă suntem la grupa mică, copiii s-au familiarizat destul de repede cu acest obicei, participând cu plăcere chiar de prima dată. Vezi și GALERIE FOTO.

Festivalul recoltei – Anul acesta, în cadrul Festivalului Recoltei am creat contextul în care copiii să experimenteze câteva activități specifice perioadei recoltelor: am așezat ceapă, morcovi și cartofi în nisip, am legat mere și pere de crengile copacilor și am pregătit coșuri pentru depozitarea fructelor și legumelor. Activitatea a avut mai multe etape: culesul și transportul fructelor și legumelor, apoi desfășurarea unor jocuri distractive. Copiii au cules mere, pere, cartofi, ceapă, morcovi pe care le-au așezat în roabe, apoi le-au transportat cu ajutorul acestora într-o cursă printre dovleci.Vezi și GALERIE FOTO.

Plimbare în parcul Carol - Copiii grădiniței cu făcut o scurtă plimbare în Parcul Carol, în cadrul proiectului tematic ”Toamna bogată”. Copiii au observat schimbările naturii odată cu sosirea toamnei. Au putut culege frunze uscate, ghinde și castane pe care le-au depozitat în colțul de știință al clasei și care ulterior au fost folosite în cadrul activităților. Activitatea care le-a adus cea mai mare încântare a fost hrănirea cu pâine a rațelor de pe lac. Fiind o zi călduroasă de toamnă, am profitat și ne-am așezat puțin la soare, pe iarbă, în mijlocul nostru copiii observând ”un buburuz”. Vezi și GALERIE FOTO.

Sucot si vizita Suca – Sărbătoarea de Sucot este cea care ne duce în fieacare an în vizită la sucaua de la Sinagoga Mare. În suca am văzut și am învățat despre cele patru elemente specifice ale acestei sărbători (lulav, etrog, hadas, arava), am cântat, am mâncat prăjituri și ne-am distrat cu jocuri despre Sucot („Shana halha, shana ba”, „Patish Masmer”). Vezi și GALERIE FOTO.

Umplem cămara cu murături – Beneficiind de ajutorul bucătarului șef, Petruța Bebu, copiii grupei mici au pregătit niște murături țărănești, asortate, foarte colorate. Când au venit părinții, la plecare, copiii le-au arătat borcanele personalizate, foarte mândri de munca lor. Vezi și GALERIE FOTO.

Ziua fructelor - Pentru a încuraja consumul de fructe în rândul copiilor din grădiniță, în urma unor discuții despre vitaminele pe care le conțin, copiii au avut ocazia să se distreze cu fructele, să descopere niște activități diferite și distractive pe care le pot desfășura. Astfel, la grupa mică au confecționat niște mașinuțe din felii de măr și boabe de strugure. Bucuria a fost pe măsura reușitei. Vezi și GALERIE FOTO.

Exerciții evacuare incendiu și cutremur - Pentru a ne asigura că, în cazul unui cutremur sau al unui incendiu, copiii vor ști ce trebuie să facă, am organizat niște exerciții de evacuare. Cei mai micuți dintre ei au fost foarte atenți la indicațiile educatoarelor și au reacționat întocmai. Vezi și GALERIE FOTO

Ziua gătitului

Ajutați din nou de bucătarul nostru șef, Petruța Bebu, copiii au făcut niște chifle gustoase pe care le-au luat acasă pentru a le mânca împreună cu părinții. Vezi si GALERIE FOTO.

Ziua sănătății

Pentru a puncta cât de important este să ne spălăm pe mâini corect, cu săpun, și care sunt beneficiile pe care ni le aduce această activitate, am invitat-o pe doamna doctor pediatru Elena Dan printre noi. Vezi si GALERIE FOTO.

Sărbătorim Hanuca

Hanuca este una dintre sărbătorile preferate ale copiilor deoarece are drept simboluri unele dintre cele mai îndrăgite lucruri de copii : gogoși, titirezi și bănuți de ciocolată. Vezi si GALERIE FOTO.

Sărbătorim Tu Bishvat

Întrucât sărbătoarea de Tu Bishvat reprezintă revenirea la viață a naturii, odată cu apariția primăverii, cum altfel puteam marca momentul mai bine decât prin plantarea unor floricele?

Vezi si GALERIE FOTO.

Muzeul Grigore Antipa

Copiii grădiniței au mers în vizită la Muzeul Grigore Antipa, activitate desfășurată în cadrul proiectului ,,Prietenele mele animalele”. Acolo au descoperit animale din diferite medii de viață (animale marine, animale din junglă, animale de la Polul Nord). Aceștia au fost foarte încântați în momentul în care au primit medalii cu animale pe care trebuia să le identifice. Vezi si GALERIE FOTO.

Școala Altfel - Fabrica ,, Rostar”

Copiii au fost foarte fericiți atunci când au aflat că vor merge în vizită la Fabrica de biscuiți ,,Rostar”. Încă de la intrarea în fabrică au fost impresionați de utilajele care preparau aluatul pentru biscuiți. După ce aluatul a fost preparat, decupat în diferite forme și introdus în cuptor, cei mici au putut gusta din delicioșii biscuiți. Vezi si GALERIE FOTO.

Școala Altfel - Grădina Botanică

În cadrul vizitei la Grădina Botanică, copiii au avut prilejul de a se plimba pe toate aleile grădinii unde au putut admira mai multe tipuri de flori (lalele, bujori, zambile) și mai multe tipuri de arbori. În sere, aceștia au fost impresionați de bananier, de palmieri și de colecția de cactuși. Vezi si GALERIE FOTO.

Școala Altfel - Film ,,Dumbo”

Copiii grupei mici au vizionat filmul de aventură ,, Dumbo”. Aceștia au urmărit cu bucurie întâmplările prin care a trecut curajosul elefănțel.

Școala Altfel - Muzeul Militar

Cei mici au avut prilejul de a vizita Muzeul Militar. Printre preferatele copiilor s-a aflat colecția de arme, de uniforme militare, de medalii și de insigne. Vezi si GALERIE FOTO.

Școala Altfel - Muzeul satului ,,Dimitrie Gusti”

Copiii au avut astăzi ocazia de a se plimba, de a admira și de a vizita casele tradiționale din diferite zone ale țării. Această vizită a fost pentru copii un lucru nou deoarece nu mulți dintre ei au avut prilejul de a vedea locuințele oamenilor de la sate și modul în care aceștia trăiau. Vezi si GALERIE FOTO.

Școala Altfel - Vizită la laboratorul Latin Pizza

În cadrul proiectului ,,Când voi fi mare, ce voi fi eu, oare?”, grupa mică a mers în vizită la laboratorul ,,Latin Pizza”. Ajutați de domnul Radu Verdeși, copiii s-au transformat în mici bucătari care au preparat pizza. Vezi si GALERIE FOTO.

Școala Altfel - Sărbătorim Pesah

Cu ocazia sărbătorii de Pesah, copiii au făcut toate lucrurile specifice acesteia: căutarea hamețului (a pâinii dospite) și arderea acestuia, au făcut matza, pe care au gătit-o pe tabun și au mâncat-o cu ciocolată (yum!J), repunerea în scenă a fugii evreilor din Egipt, cu Moise în frunte și sederul, masa de Pesah, cu toate mâncărurile tradiționale. Vezi si GALERIE FOTO.

Școala Altfel - Vizită la detașamentul de pompieri

În cadrul săptămânii dedicată meseriilor, am mers să vizităm detașamentul de pompieri ,,Mihai Vodă”. Cei mici au așteptat cu emoție acest moment și au fost foarte bucuroși atunci când s-au urcat în mașina de intervenție a pompierilor. Vezi si GALERIE FOTO.