secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

Activități grupa mijlocie

Deschiderea de an scolar

Miercuri, 12 septembrie 2018, cu emoție și bucurie, ne-am reîntâlnit în curtea grădiniței, copii, părinți și profesori, pentru începerea anului școlar. După vacanța de vară, copiii au venit la grădiniță, dornici să afle ce surprize li s-au pregătit în grupa mijlocie.  Vezi și GALERIE FOTO.

 Sucot- Vizita la suca

Vineri, 28 septembrie 2018, cu ocazia sărbătorii de Sucot copiii grupei mijlocii au fost în vizită la sucaua din incitanta Sinagogii Mari. Au marcat astfel sărbătoarea recoltelor și a recunoștinței, care se ține după încheierea secerișului, și după culesul roadelor de toamnă, în amintirea celor patru zeci de ani de pribegie în pustie.  Vezi și GALERIE FOTO.

 Plimbare in parcul Carol

În cadrul proiectului tematic Toamnă bogată , vineri, 5 octombrie 2018, copiii grădiniței cu făcut o scurtă plimbare în Parcul Carol. Copiii grupei mijlocii au observat schimbările naturii odată cu sosirea toamnei, au cules frunze uscate, ghinde și castane pe care le-au depozitat în colțul de știință al clasei și care, ulterior, au fost folosite în cadrul activităților. Vezi și GALERIE FOTO.

 Ziua recoltei

Vineri, 26 octombrie 2018, copiii grupei mijlocii au sărbătorit Ziua Recoltei ca o încununare a tuturor activităților legate de anotimpul toamna. Astfel, ei au cules mere, pere, castane, au umplut coșurile cu morcovi, cartofi și ceapă din “grădină” și s-au întrecut în a le transporta în cursa dovlecilor. Vezi și GALERIE FOTO.

 Ziua fructelor

Mari iubitori de fructe, copiii grupei mijlocii și-au dorit să întrebuințeze fructele și altfel decât în salate sau sucuri. Vineri, 12 octombrie 2018, au folosit pere, struguri și mere pentru a confecționa arici și curcani. Rezultatele muncii lor i-au amuzat și i-au mulțumit pe deplin. Vezi și GALERIE FOTO.

 Salata de legume

Se știe că rezultatul muncii proprii este mult mai apreciat. Așa s-a întâmplat și de Ziua Legumelor desfășurată vineri, 19 octombrie 2018. După ce joi au decorat bolurile cu imagini cu legume, vineri au spălat legumele, le-au tăiat în bucăți mici și le-au amestecat obținând o salată gustoasă și sănătoasă pe care au mâncat-o cu membrii familiei.  

 Activităti outdoor

Ori de câte ori vremea ne dă ocazia, desfășurăm activități în aer liber la care copiii participă cu plăcere și interes. Fie că se bucură să exploreze natura, fie că numără sau participă la diverse competiții, copiii învață să se orienteze mai bine în spațiu și să fie independenți. Vezi și GALERIE FOTO.

 Activităti pe grupe

Unul din dezideratele educației contemporane este educația prin cooperare. În acest sens, ne-am propus să organizăm mai des activități în care copiii să lucreze în echipă, să coopereze și să-si dezvolte spiritul de întrajutorare. Fie că este vorba de activități de creație sau de rezolvarea unor sarcini de știință, copiii grupei mijlocii au exersat munca în echipă și au învățat că ”Unde-s mulți, puterea crește”. Vezi și GALERIE FOTO.

 Shabat

În fiecare vineri, copiii participă la ritualul de Shabat ce marchează începutul zilei de odihnă, celebrată prin rugăciune. Un băiețel și o fetiță îi întruchipează pe Ima și Aba Shabat și binecuvântează halaua și vinul servite la masa de Shabat. Ceremonia se încheie prin interpretarea de către copii a cântecelor tradiționale de Shabat. Vezi și GALERIE FOTO.

Sărbătoarea pomilor Tu Beshvat

În săptămâna dedicată sărbătorii de Tu Beshvat, copiii grupei mijlocii au aflat lucruri noi despre această sărbătoare. Au desfășurat activități de creativitate, au cântat, au organizat Seder Tu Beshvat. La această activitate, copiii au rostit rugăciuni pentru a binecuvânta fructele uscate (migdale, curmale, stafide, smochine) și citricele (portocale, mandarină, grepfruit), iar la final au gustat din fiecare fruct și au băut suc de portocale. Vezi si GALERIE FOTO.

Vizionare spectacol Punguța cu doi bani

Vineri, 1 februarie 2019, copiii preșcolari din Complexul Educațional Laude Reut au vizionat spectacolul de teatru Punguța cu doi bani, desfășurat pe scena sălii Under Grant a Operei Comice pentru copii.. Au fost întâmpinați de gazde și îndrumați în sala de spectacol. Pe tot parcursul spectacolului micii spectatori au fost foarte atenți, au participat cu interes și încântare la momentele interactive inițiate de actori și au aplaudat prestația actorilor la finalul spectacolului. Vezi si GALERIE FOTO.

Purim

Purimul, denumit și sărbătoarea veseliei, este sărbătorit printr-o paradă tradițională a costumelor de carnaval. În cadrul acestei sărbători, copiii au preparat humântaș (ozen haman), s-au jucat cu raașanul și au ascultat povestea reginei Esther. Un alt obicei al sărbătorii este o tombola în care copiii fac schimb de pachete cu dulciuri (mișloah manot). Vezi si GALERIE FOTO.

Muzeul Grigore Antipa

Vineri, 5 aprilie 2019, în finalul proiectului tematic Prietenele mele, animalele, copiii grupei mijlocii au făcut o vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”. Copiii și-au îmbogățit cunoștințele despre fauna României , dar și cea mondială și li s-a explicat care sunt problemele legate de protecția mediului și conservarea habitatelor. Copiii au fost impresionați de animalele acvatice, de bioregiunea alpină, de reptile și de scheletul elefantului, dar și de animalele de pradă.Vezi si GALERIE FOTO.

Scoala ALTFEL

Clopoţelul Săptămânii Altfel a sunat în acest an în data 8 aprilie 2019 și și-a propus să aducă plus-valoare întregii comunităţi şcolare, prin competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, prin zâmbetele elevilor şi profesorilor implicaţi. Activitățile din programul grădiniței au fost înlocuite cu tot soiul de activități care mai de care mai atractive: vizite la muzee, vizionarea unui film, vizita la o fabrică de biscuiți.

”Să cunoaștem tradițiile românești” s-a desfășurat în cadrul Muzeului Satului “Dimitrie Gusti”, unde copiii s-au putut familiariza cu viața în mediul rural prin casele din diferite zone ale țării și colecțiile de obiecte ce ilustrează simplitatea și diversitatea moștenirii rurale a țării. ”Micii botaniști” au vizitat Grădina Botanică unde au putut observa plante de toate felurile din cele mai diverse zone de pe glob. ”Ne-am comportat civilizat la spectacol”, la Multiplex Mall Vitan unde am vizionat filmul ”Dumbo”. ”Micii cofetari” au vizitat Fabrica de biscuiți RoStar, unde au putut vedea cum se prepară cremele pentru umplutură, cum se dă formă biscuiților cu ajutorul unei matrițe speciale, cum se coc si cum se ambalează.

Copiii și-au îmbogățit cunoștințele cu informații despre istoria României și domnitori de seamă ai acesteia, vizitând muzeul Național Militar Au putut admira expoziția de istorie străveche, colecția de arme albe și de arme de foc, colecția de machete (fortificații și tehnică militară), scene de lupta din Primul Război Mondial, dar și o serie de uniforme si piese de echipament ale soldaților și ale membrilor familiei regale.

În finalul acestei săptămâni, cu siguranță putem spune că știm mai multe și suntem mai buni! Vezi si GALERIE FOTO.

Pesah

Pesaḥ sau Pesach, este sărbătoarea religioasă a poporului Israel care simbolizează eliberarea din robia egipteană și ieșirea din Egipt a fiilor lui Israel conduși de Moise, și cei 40 de ani de peregrinare prin deșert.

Copiii grupei mijlocii au participat la activități specifice: au colorat farfuria sederului, au căutat hamețul pe care l-au aruncat în foc, au făcut mața și apoi au copt-o pe tabun și au participat la Sederul de Pesah.

Seara de seder se sărbătorește ca să ne aducem aminte de ieșirea poporului evreu din Egipt, de la sclavie la libertate. In seara de Pesah se citește din Hagada, se cântă cântece specifice sărbătorii, se păstrează un pahar pentru îngerul Eliahu, se ascunde aficoman (mața) și se binecuvântează gustările specifice de pe farfuria sederului. Vezi si GALERIE FOTO.

Vizită la Detașamentul de Pompieri

Săptămâna meseriilor s-a încheiat cu vizita la Detașamentul Pompieri Mihai Vodă. Copiii grupei mijlocii au fost întâmpinati de către pompieri care le-au prezentat mașinile și utilajele pe care le folosesc în situații de urgență: incedii, accidente rutiere. Au urcat în mașini, au observat instrumentele de descarcerare și le-a fost permis să folosească furtunul cu apă. Vezi si GALERIE FOTO.

 Ziua Israelului

       Sărbătoarea de Yom Haatzmaut, reprezentând Ziua Independenței statului Israel, a fost întâmpinată cu bucurie de copiii grădiniței. Aceștia au realizat stegulețe și au confecționat steaua lui David din bețe. Copiii au realizat o paradă în care au defilat cu stegulețele și au cântat diferite cântece specifice acestei sărbători. Toți copiii au gustat diferite mâncăruri specifice: humus, falafel, pita, thina. Copiii au participat cu plăcere și au lucrat cu mare drag tot ce li s-a propus.