secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

CAMPIONI LAUDE-REUT IN CONCURSUL DE ROBOTICA NEXTLAB

robertalabIn luna mai elevii de la clasele II-VIII, din cadrul Complexului Educational Laude-Reut, au participat la un concurs de robotica și programare organizat de NEXTLAB.TECH, sub indrumarea profesoarelor Simona Popescu si Rica Pintilie.

In aceasta prima faza a concursului au programat roboței virtuali din Open Roberta Lab care funcționează în interfața web a unui browser.

Elevii calificati la faza a II-a a concursului sunt:

Yan Abramovici, Sonia Drumariu, Paul Ionescu, Racoviță Luca, Iris Petre, Andrei Pintilie, Dragoș Bilteanu, Mihai David, Maria Niculae, Miriam Iczkovits, Lucas Șerban și Tudor Panaite, Mark Eden si Maria Isăilă.

Felicitari si mult succes tuturor!

 

 

PUȚIN TIMP, DAR O CREAȚIE MINUNATĂ

Robotica in Summer SchoolRobotica in Summer School

Mulți oameni asociază creativitatea în special cu artele: muzica, teatrul, dansul, literatura etc. care sunt deseori denumite "arte creative", dar elevii Laude-Reut sunt creativi și la orele de ROBOTICA LEGO din timpul anului școlar și mai ales la orele de robotică din summer school.

Reproducerea, din piese LEGO, a mediului familiar copilului – casa, parcul, străzile din jurul casei, gradina, școala, copacii – dezvoltă capacitățile cognitive și de orientare în spațiu, spiritul de observație și simțul proporțiilor.

Prin implicarea activă în jocul de construcție, mai ales dacă participă mai mulți copii, este stimulată dezvoltarea personală, socio-emoțională, și se crează abilitățile de lucru în echipă, de întelegere a diferențelor între oameni, se realizează platforma psihologică de relaționare cu ceilalți, construită pe respect solicitat și oferit.

Mi-a placut foarte mult să lucrez în echipă cu colegii și prietenii mei: Sofi, Miriam și Daniel alături de care am realizat ceva minunat într-un timp foarte scurt, dar care mi-a adus o satisfacție deplină. La ora de robotică mă simt bine, mă relaxez făcând diferite construcții din lego. În decurs de câteva ore pe zi am făcut o “căsuță” lego de dimensiunea unui braț.

Beatrice Anne-Marie Laufer, clasa a III-a

 

 

SECRETELE FIZICII CUCERITE LA WEIZMANN SAFE CRACKING TOURNAMENT 2019

SAFE CRACKING TOURNAMENT 2019Experienta la concursul International Physics Safe-Cracking Tournament (8-12 aprilie 2019), din cadrul Institutului Weizmann, a fost una minunata, deoarece am avut atat oportunitatea de a invata lucruri noi, in domeniul stiintelor, cat si sansa de a lega noi prietenii si de a socializa cu persoane din parti diferite ale lumii.

Inca de dinaintea plecarii, am primit de la profesorii nostri tot ajutorul si sprijinul necesar pentru a construi un seif care se baza pe doua principii fizice. Chiar daca am muncit mult sa il realizam, pot spune ca in acelasi timp ne-am si distrat si, de asemenea, am creat o prietenie stransa intre membrii echipei.

Ajunsi in Rehovot, la Institutul Weizmann, unde urma sa ne petrecem urmatoarea saptamana, am fost intampinati cu caldura. Ne-am cunoscut colegii de camera, care, desi erau din parti complet diferite ale lumii, Hong-Kong si Angola, au fost foarte deschisi si la fel de entuziasti ca noi sa ia parte la acest concurs.

Pe langa concursul in sine, am asistat la o prezentare asupra materiei negre si una asupra modului in care fizicienii decid cel mai potrivit loc pentru ca o racheta sa aterizeze pe luna, din perspectiva sondei israeliene Bereshit care a încercat aselenizarea. De asemenea, am petrecut o zi minunata in Tel Aviv, alaturi de colegii nostri din Angola.

In ziua concursului, desi eram foarte emotionati, am reusit atat sa raspundem bine la intrebarile juratilor, cat si sa deschidem 5 dintre cele 8 seifuri la care am fost, constatand cu bucurie faptul ca seiful nostru a putut fi deschis de numai 2 echipe. Ne-am clasat in randul primelor 19 echipe din 146 participante.

Experienta la acest concurs este unica si memorabilia, deschizandu-ne noi orizonturi de cunoastere.

Alexia MARTA, 10R

 

Page 1 of 2