Micii antreprenori și-au lansat ideile de afaceri în fața potențialilor investitori și au câștigat susținere de viitor
In data de 17 iunie 2021, in liceul Laude Reut, clasele a IX-a au susținut proiectul final de absolvire pentru modulul Business English, sub coordonarea profesorului Mihaela Rata. Evenimentul a fost organizat după cum urmează: in grupe de cate 3, 4 sau 5 (in funcție de profilul fiecărei clase), elevii au pregătit si dezvoltat ideea unei afaceri proprii, bazata pe un concept original. Acesta a fost prezentat (in PowerPoint) in fata unui grup de potențiali investitori format din oameni de afaceri din mediul de afaceri din Romania care au fost interesați (in mod fictiv) sa dezvolte aceasta afacere mai departe, sa investească in ea si sa obțină un profit ulterior.
Ceremonia a fost deschisa de catre doamna Tova Ben Nun-Cherbis, Presedintele Complexului Laude-Reut si s-a continuat cu prezentarea juriului, format din domnul Vlad Dorobantu, Financial Advisor la KPMG, domnul Marcel Laufer, atreprenor in domeniul transporturilor , doamna Mihaela Rata, profesor Business English si doamna Diana Gombos, profesor Business English.
Invitații au prezentat importanța și scopul acestei celebrări organizată de Guvernul Germaniei prin Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Germaniei la București și Asociația 1700 de ani de viață evreiască în Germania, la inițiativa cărora s-au aliat cu entuziasm Fundația Magna cum Laude-Reut, Complexul Educațional Laude-Reut și Fundația Reut în calitate de organizatori, sub patronajul Ministerului Culturii din România și cu sprijinul Ambasadei României în Germania, a Ambasadei Israelului în România, a Institutului Cultural Român, a Muzeului Național de Artă al României, Fundației M&V Schmidt, Teatrului Evreiesc de Stat, Orchestrei Metropolitane București, World Zionist Organization și Habonim Dror.
Elevii au prezentat conceptul afacerii lor (intr-un timp alocat de maxim 15 minute per grupa), iar juriul le-a adresat întrebări din cele mai diverse legate de aceasta idee de afaceri, sau au dorit sa clarifice anumite aspecte. In anumite situații, juriul le-a oferit sugestii, ghidaj sau sfaturi pentru implementarea ulterioara a conceptului.
Fiecare prezentare a fost evaluata dupa urmatoarele criterii: originalitatea conceptului, implementare si fezabilitate precum si, desigur, calitatea limbii engleze, deoarece toate proiectele au fost susținute in limba engleza.
Grupa castigatoare a fost „Holotech”, formata din Alexandru Burlacu, Luca Druga, Sara Florescu si Eleonora Dinca, cu un proiect despre inovatia in domeniul hologramelor. Tot pe podium, pe locul doi s-a situat grupa „Ads4You” (Mihnea Stan, Armand Tica, Victor Zota, Andrei Ionescu), cu o afacere ce propune o solutie personalizata pentru culegerea de date personale, iar pe locul trei, grupa „Tandem”, (Sofia Ene, Amos Goldenberg, Sofia Nicolae, Sara Marin, Alexandru Firoiu), o platforma online ce isi propune sa aduca publicului larg arta artizanala. Mentiunile speciale ale juriului au fost „Watch&Move Glasses” (Rotem Alter, Andrei Micula, Iulia Birgaoanu, Andrei Dirdala) si „The Furry Bakery” (Rebeca Dobre, Ana Dobranici, Lara Tomescu)
Uram tuturor elevilor mult succes pe mai departe si le transmitem felicitările noastre pentru productiva munca de echipa pe care au depus-o!