Complexul Educaţional Laude Reut şi-a deschis, în această dimineaţă, porţile în condiţii de maximă siguranţă în contextul pandemiei COVID19. Este un pas mult-aşteptat spre normalitate, care vine cu speranţa desfășurării orelor faţă în faţă pe parcursul întregului an şcolar. Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2021-2022 a avut loc în prezenţa cadrelor didactice, a elevilor şi a părinţilor, încurajaţi cu toţii să se vaccineze pentru un an şcolar cu prezenţă fizică.
“Avem evidenţa exactă a personalului didactic şi a elevilor deja imunizați – cam 50% dintre elevii de gimnaziu şi liceu sunt vaccinaţi. Apelul meu la persoanele vaccinate este să stea de vorbă cu cei care nu au făcut vaccinul şi să le explice de ce este important să ne vaccinăm: ca să continuăm să venim la şcoală, să ne vedem unul cu altul şi să putem avea o viaţă normală. 80% dintre cadrele didactice sunt şi ele vaccinate. Dragi elevi, părinți și profesori, suntem obligaţi să fim sănătoşi!”, declară Tova Ben Nun-Cherbis, fondatoare și președinte al Complexului Educațional Laude- Reut.
Printre invitaţi la ceremonia de deschidere a noului an şcolar s-a numărat şi vicepreşedintele Camerei Deputaților profesor doctor Alexandru Rafila, susţinător al campaniei de vaccinare.
“Educaţia pentru sănătate ar trebui legată indisolubil de educaţie, în general. Voi, elevii de la Laude Reut, sunteţi unii dintre puţinii copii din România care au oportunitatea de a studia aceasta disciplină. În curricula şcolară, este o materie opţională şi, din păcate, doar 5% dintre elevi optează pentru ea. Dacă vrem să avem un viitor profesional, un viitor familial, un viitor comunitar bun, trebuie să putem să avem acces la cunoştinţele care să prevină bolile, care să ne facă viaţa mai uşoară şi să ne ofere satisfacţii pentru viitor”, a declarat Alexandru Rafila.
La ceremonie a fost prezent și Răzvan Călugăreanu. inspectorul şcolar general adjunct al ISMB, care a declarat: “Am traversat un an şcolar dificil, plin de încercări profesionale, şcolare, personale, dar am izbândit. Iată că suntem aici. Nici noul an şcolar nu va fi uşor, dar ne exprimăm speranţa, optimismul, încrederea că vom reuşi să fim aici, în şcoală, cu prezenţă fizică cât mai mult timp şi că ne vom desfăşura activităţilor aşa cum stă bine şcolii şi nouă, elevilor şi profesorilor: să fim în şcoală şi să performăm împreună!”
Festivitatea de deschidere a noului an şcolar s-a desfăşurat în prezenţa Șef Adjunctului Misiunii Diplomatice a Statului Israel în România, domnul Amir Sagron, care le-a oferit elevilor prezenţi sfaturi şi încurajări pe plan profesional: “ Atunci când am auzit pentru prima dată despre diplomaţie şi studii diplomatice, am realizat că mi-am descoperit menirea profesională. Am citit mult despre asta şi am aflat că este foarte greu să ajungi diplomat, aşa că mi-am făcut ceea ce eu am numit `planul pentru următorii 10 ani`. Iar la finalul acestei perioade, urmând pas cu pas strategia pusă pe hârtie, am primit un mail. Ştiam că ce scrie acolo îmi va schimba definitiv viaţa. Mie şi familiei mele. Şi am reuşit! Ce vreau să spun este că e important să ştiţi ce şi cine vreţi să deveniţi, să vă faceţi un plan şi să nu vă opriţi până nu vă atingeţi scopul. Voi ce veţi face peste 10 ani, ştiţi?”.
După ceremonia de deschidere a anului şcolar 2021-2022, 14 elevi au fost imunizaţi în primul centru de vaccinare deschis într-o unitate de învăţământ preuniversitar din România – Complexul Educațional
Laude-Reut. Începând de astăzi, vor putea fi vaccinaţi profesorii, elevii, dar şi părinţii şi bunicii elevilor care frecventează cursurile școlii. Vaccinarea va fi făcută de cadre medicale din cadrul DSP Bucureşti. Şefa instituţiei a fost şi ea prezentă astăzi la festivitatea de deschidere.
“În urmă cu câteva zile vă spuneam că încercăm să punem la punct un plan cu echipe mobile pentru vaccinare. Iată o veste bună! Astăzi suntem la dumneavoastră în liceu cu echipe mobile şi suntem gata pentru vaccinare. Pentru că este foarte important să continuăm anul şcolar aşa cum îl începem: faţă în faţă. Iar pentru asta trebuie să contribuim fiecare în parte: pe de o parte să ne vaccinăm şi pe de alta să respectăm măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului”, a declarat directoarea DSP Bucureşti, Oana Nicolescu.
Centrul Educaţional Laude-Reut rămâne în continuare în slujba educației de excelență într-un mediu multicultural, cu profesori dedicați și rezultate dovedite, insuflând tinerilor valori stabile pentru un viitor durabil, fapt dovedit prin rezultatele deosebite obținute de elevi la examenele de bacalaureat și evaluare națională, dar și la numeroasele competiții școlare și extrașcolare, interne și internaționale, pe tematici diverse.
Despre Complexul Educațional Laude-Reut
În cele peste două decenii de existență sub tutela Fundaţiei R.S. Lauder, Complexul Educațional Laude-Reut, acreditat pentru toate nivelurile de învăţământ, a atins performanțe neobișnuite, garantate de oferta educațională, dar și de pregătirea individualizată a elevilor, de către profesori selectați cu exigență, fapt care i-a atras obținerea autonomiei prin îndeplinirea criteriilor de performanță stabilite de fondatori.
Oferta educațională Laude-Reut cuprinde profil teoretic bilingv (engleză) – real și umanist, bacalaureat la limba ebraică, proiecte și parteneriate internaționale (Ministerul Educației din Israel, Comenius, Gruntvig, Cannes Lions), vizite internaționale de studiu, schimb de elevi și profesori cu școli din toată Europa și
Israel, pregătire academică timpurie – cursuri de Business și Legal English, comunicare, media, diplomație, protocol, relații internaționale, public speaking și debate.
Cursurile sunt furnizate și certificate de parteneri academici de prestigiu din România și din străinătate: Institutul Diplomatic Român – Ministerul Afacerilor Externe, Cannes Lions România, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel, Raphael Recanati International School, Israel. Pe lângă promovabilitatea de 100% la examenul de bacalaureat, în sesiunea din iulie, timp de
9 generații de la înființarea liceului, rezultatele deosebite şi procentul impresionant de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun, Laude-Reut are un punct forte în oferta extracurriculară consacrată drept punct de referință pentru sistemul educațional: artă și multimedia pentru grădiniță și școala primară, business, media și diplomație pentru liceu, orele şi cluburile de limbi străine (engleză, ebraică, franceză, spaniolă, italiană, germană, chineză), de jurnalism, fotografie, informatică, robotică, arte, drama, dans, instrument muzical, matematică, șah, sport etc.
Direcționează 20% din impozitul pe profit Familiei Reut