Carte dedicată Holocaustului și antisemitismului, scrisă de elevi și diplomați

Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București, Fundația Magna cum Laude-Reut, cu sprijinul Fundației M&V Schmidt, lansează volumul ”Copacul cu rădăcini de 1700 de ani. O istorie a evreilor în Germania și în Europa Centrală”, în ediții bilingve română – engleză și română – germană, pe 30 mai 2022, de la ora 18.00, în București, la sediul Fundației M&V Schmidt.

 

Guvernul Federal German a dedicat anul 2021 combaterii extremismului și antisemitismului în lume. La finalul acestei perioade, 705 de elevi și studenți, alături de profesori de istorie din 80 de localități din toată țara, au participat la concursul de eseuri cu titlul ”Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”, dedicat combaterii antisemitismului în lume. Cele două ediții constituie rezultatul acestui proiect, coordonate de Fundația Magna cum Laude-Reut și a profesorului universitar doctor Adrian Cioroianu, cu deosebita contribuție a E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria. Volumele cuprind declarații și mărturii ale unor diplomați precum E.S. David Saranga, Ambasadorul Statului Israel la București, E.S. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germania la București, ale oamenilor de cultură și reprezentanților guvernamentali ai României, Germaniei și Israelului care, pe parcursul anului 2021, au fost implicați în proiectul ”1700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania”, un demers inițiat de Guvernul Federal German și susținut de Fundația Magna cum Laude-Reut – Complexul Educațional Laude-Reut, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la București, al Ambasadei Israelului la București și al Ministerului Culturii.

 

Vă invit să fiți părtași la 1700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania și Europa Centrală, relatată pe mai multe voci de către cei care ne-au făcut onoarea de a se implica în proiectul inițiat de Guvernul Federal German și, ulterior, în concursul de eseuri și cărora le mulțumim”, spune Tova Ben Nun-Cherbis, președintă și fondatoare a Fundației Magna cum Laude-Reut și a Complexului Educațional Laude-Reut.

 

În cele peste 300 de pagini tipărite la Editura Monitorul Oficial, pot fi citite atât texte cu tema antisemitismului și a extremismului, semnate de către Excelențele Lor David Saranga, Ambasadorul Statului Israel la București, Peer Gebauer Ambasadorul Germaniei la București, Adriana Stănescu, Ambasadoarea României la Berlin și Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria, dar și ale artistei Maia Morgenstern și a echipei de actori a Teatrului Evreiesc de Stat. Contribuții remarcabile și considerații asupra antisemitismului și Holocaustului sunt și cele ale prof. dr. Remus Pricopie, prof. univ. doctor Andrei Corbea – Hoișie, Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, Ministrul Culturii Lucian Romașcanu, Michael și Veronica Schmidt, președintele, respectiv vicepreședinta Fundației M&V Schmidt, care au susținut publicarea acestor cărți.

 

”În prezent, curentele antiglobalizare și anti-imigraționist sunt în creștere, trebuie să întărim rolul societăților diverse și multiculturale. Acestea duc la progresul intelectual și economic. Istoria ne-a arătat abisul și oroarea în care umanitatea poate cădea. În loc să perpetuăm ură, trebuie să creăm punți ale prieteniei între generații, religii, culturi și comunități”, subliniază Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Statului Israel la București.

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 343 times, 1 visits today)